24.4.2024

rajnet

   

rubriky

Region
Města a obce
Turistický servis
Ochrana přírody
Památky
Tipy na výlet
Cykloservis
Zajímavosti
Představujeme
Lidé
Historie kraje
Názory
Odjinud
Rozhovory
Různé
Redakční zprávy
Archiv článků

RajNet

Redakce
Ikonka RajNetu
Napište nám
Hlavní stránka
Archiv článků

Turist. informace

INFOCENTRA
MUZEA v regionu
DOPRAVA

HRADY

Valdštejn
Kost
Trosky
Valečov
Frýdštejn
Rotštejn
Bradlec
Kumburk

ZÁMKY

Mnichovo Hradiště
Dětenice
Humprecht
Hrubý Rohozec

RajNet - Český ráj

Rajnet on-line

Rajnet si nyní čtou lidé.

Počet přístupů

1404

audity

RajNet

Nastavit RAJNET jako startovací stránku. Nastavit na start

Nastavit RAJNET do oblíbených položek. Do oblíbených

novinky e-mailem

Výpis komentářů k článku : Dálnice Českým rájem – otevřený dopis

Re: Re: Miloš Kaktus Karásek - 26.4. 2005 8:26:35 [ODPOVĚDĚT]
Miloš Kaktus Karásek - 2.6.2005 19:33:45
Nevážený anonyme! Nevím, odkdy si my dva tykáme a už vůbec nevím, proč sem taháš liberecký kraj. Tady se jedná o tranzitní dopravu napříč republikou. Navíc, na trase Turnov - Mnichovo Hradiště už dálnice je a Turnov Český ráj nerozděluje, ale je jeho přirozeným centrem. A nakonec, pokud jsi takovej srab, že se nepřiznáš ke svému jménu, tak radši vypadni z diskuse.
Re: Miloš Kaktus Karásek - 26.4. 2005 8:26:35 [ODPOVĚDĚT]
Anonym - 25.5.2005 13:35:26
Ty chytrej podivej se do map a zjistis ze Cesky raj je uz rozdelen Turnovem. A navic jizni varianta spusobi z dvojnasobeni provozu v usecich Turnov-Mnichovo Hradiste a Sobotka-Ulibice. A co maji ty lidi zijici na techto usecich spolecneho s provozem v Libereckym kraji opravdu nevim.
Re: Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Miloš Kaktus Karásek - 26.4.2005 8:26:35
Vážená paní magistro! Chci Vám jen poděkovat, že jste odpověděla na ten osočující anonym. I já považuji lobbystické snahy o "přeříznutí" Českého ráje dálnicí (rychlostní komunikací, aby mne někdo nenapadl, že nevím o co jde!) za zločin!
Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Martina Pokorná - 25.4.2005 10:41:10
Třebaže neodpovídám anonymům, u vás si to neodpustím. Bydlím u současné I/35 a plánovaná R35 by mi dálnici odvedla asi o 200 metrů jinam. Autem jezdím, nejsem totiž ekoložka, nýbrž právnička. A na zastupitelstva kraje se na kole, pěšky nebo hromadnou dopravou bohužel dostat nedá.
Mgr. Martina Pokorná [ODPOVĚDĚT]
Anonym - 12.4.2005 11:46:00
Vy urcite bydlite v blizkosti navrhovane trasy skr čR. tak spis branite sebe a čR mate jako zaminku. Ja bydlim u jizni trasy tak se mi vubec nelibi ze vasi dopravu Libereckeho kraje chcete privest k nam do klidnich koncin. A mimochodem se jdete (vy urcite auto nepouzivate takova ekologoska že?) na Jičínský obchvat je katastrofalním stavu vsechny z Jičína čekají kdy spadnou mosty ( uz je maji opravovat asi 7 let porat se nic nedeje). A navic bych chtel videt jak nekdo bude objizdet čR pomalu pres M.Boleslav stejne kazdy pojede po stary a nic se vasi jizni trasou nevyresi!!!!!!!
Rozume, braň se! [ODPOVĚDĚT]
Petr Mládek - 14.9.2004 10:36:34
Můj táta říkával:"to se to blbne, když člověku chybí zdravý rozum." A měl pravdu.
Re: dotaz [ODPOVĚDĚT]
Talli - 7.7.2004 20:35:44
Krásný den, pokud vím, dálnice bude. Otázka je kudy pojede. Bruste vidle, kosy atd. O dálnici se stále jedná. Teď údajně čekají na výsledky voleb do kraje, ale být vámi jsem ve střehu. Talli
dotaz [ODPOVĚDĚT]
dan - 7.7.2004 20:08:11
Neví někdo jak to s tímto projektem vypadá? Bydlím v inkriminované lokalitě a stavba by při nejmenším výrazně zasáhla do našeho života. Díky.

Přidat komentář


***


Český ráj : Název Český ráj vznil přibližně kolem roku 1870 v Lázních Sedmihorkách nedaleko Turnova. Mezi tehdejší lázeňské hosty patřívali přední představitelé českého kulturního a společenského života.  Tito vlastenci, prodchnuti doznívajícím národním obrozením a romantismem té doby, vyjádřili svůj obdiv okolí Sedmihorek a nazvali je Českým rájem. Tento romantický název se stal tak oblíbeným a vžil se natolik, že se stal turistickým pojmem pro celou rozsáhlou oblast severovýchodních Čech



RajNet - vydává redakce.        -