Herec Václav Knop vyprávěl v Tatobitech

*  moh - 29.3.2009

Tatobity - Velmi úspěšný večer se konal v pátek 27. března s hercem a režisérem Václavem Knopem. Jako svého někdejšího spolužáka ho pozval na besedu bývalý úspěšný ochotnický herec Petr Pešek.





Bylo to ukázkové setkání s umělcem, který nezapomněl na své kořeny v Českém ráji. Před 60 lety se V.Knop narodil v učitelské rodině v Turnově. Se svou skromností a výbornou dispozicí hereckou připravil přítomným mimořádný zážitek, ve kterém nechyběl humor. Václav Knop při setkání v Tatobitech.Václav Knop začínal v divadle v Karlových Varech, později měl úspěšné angažmá v Ústí nad Labem a působil deset let i ve “zlaté kapličce” v Praze. Nyní je na volné noze a vedle práce na divadle, filmu či v TV - často také dabuje. Dost často si užívá, když přijde do pražské hospody v teplácích a s píšťalkou, což je jeho velmi známá postava učitele Jonáše ze seriálu Hospoda.

Kytara Pavla Dvořáka příjemný zážitek z pátečního večera ještě umocnila a zpestřila. Václav Knop se po skončení besedy svěřil, že se cítil jako mezi svými a těší se opět na nějaké příští setkání v Tatobitech.

(PP a moh)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 4.5.2024 14:31:21 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------