Pozvánka na svatojánskou pouť a XXVII. koncert Na Poušti

*  Talli - 12.5.2009

Srdečně zveme všechny, koho naše pozvání jakýmkoliv způsobem dosáhne, na letošní již 13. svatojanskou pouť - v sobotu 16. května 2009 na kopci v kostelíčku a kolem kostelíčku sv. Jana Nepomuckého na Poušti nad Železným Brodem.

V 11 hodin začíná bohoslužba, kterou bude sloužit P. Tomáš Halík. Zazní světová premiéra "Mše pro soprán, sbor a klavír", kterou zkomponoval a diriguje Bohuslav Lédl. Po bohoslužbě bude pro poutníky připraveno všeliké občerstvování a nabídka rukodělných drobností od farníků, dětí a sponzorů, která určitě nenechá nikoho netečným. Nedílnou součástí pouti bude v prostorách kostelíčku výstava kreseb Evy Majerové, která bude mít své pokračování v Městském muzeu Na Bělišti.
Odpoledne ve 13:30 zahrají "Matičky" (Lenka Břenková a Kamila Slavíková) nejmenším dětem pohádku O Budulínkovi. (Proti účasti větších dětí ani dospělých není námitek.) V 15 h se uskuteční již XXVII. benefiční koncert, Mário Bihári, slovenský romský zpěvák, klarinetista, akordeonista a klavírista působící v Česku připravil recitál ze svého bohatého repertoáru. U kostelíčku představí skauti své umění a dovednosti a připraví atrakce a hry pro děti a mládež a pro každého, kdo se mladý cítí.
Veškerý výnos z pouti bude opět investován do údržby a obnovy této krásné pozdně barokní památky nad Železným Brodem.
Každý, kdo nás bude chtít jakoukoliv formou podpořit - ať už dobrotami , vlastními rukodělnými pracemi, uměleckými díly, či jinými dary a nebo jakoukoliv jinou formou pomoci, ať se přihlásí v lékárně U anděla (tel. 483389239), nebo pak přímo u kostelíčku Na Poušti. VŠICHNI JSTE SRDEČNĚ ZVÁNI! Přijďte v co nejhojnějším počtu s dětmi, vnuky, pravnuky, rodiči, pra(pra)rodiči, známými, přáteli, kolegy a prožijte společně příjemný den. Nebude to poprvé, kdy budeme moci v našem městě přivítat presidenta ČKA, vysokoškolského profesora, kněze, filosofa, spisovatele, ..., Prof. PhDr. P. Tomáše Halíka Th.D. Jeho návštěvu rádi vyžijeme i na uspořádání přednášky: Zrání osobnosti - zrání víry. V předvečer pouti, v pátek 15. května 2008, v 19 h v aule Sklářské školy v Železném Brodě.
Za organizátory Ing. arch. Martin Tomešek

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 2.5.2024 3:10:09 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------