Český ráj Vás prosí o pomoc

*  Talli - 10.6.2009

Vážení přátelé Českého ráje,
až doposud chránila Český ráj aktivita několika jednotlivců, kteří zastali od roku 2003 obrovský kus práce proti placeným úředníkům a vládcům krajského úřadu.
Nyní se definitivně rozhoduje, zda vpustíme kamiony do Českého ráje, jestli transkontinentální R35 povede opravdu kolem našich zahrad a domovů. Jak asi víte z novin, Krajský úřad Libereckého kraje má k dispozici studii proveditelnosti R35. V ní srovnává 3 koridory – superseverní, severní a jižní. Kraj nejprve odmítl studii projednat s veřejností, proto jsme se rozhodli uspořádat vlastní, soukromé projednání variant v muzeu. Mnozí z Vás se akce zúčastnili, děkujeme Vám. Nyní je nutné odpor proti R35 co nejvíce medializovat, kraj musí vidět, že občané – voliči si v Českém ráji R35 nepřejí. Pokud bude síla občanů a veřejného mínění taková jako dosud, krajská vláda ji nemůže ignorovat. Kraj podlehl soustředěné aktivitě veřejnosti a rozhodl se konečně veřejnosti představit studii proveditelnosti R35. Má se tak stát v neděli 21. června 2009, ve 13 hodin na Kozákově.

Nedělejme si iluze, že by to krajská vláda učinila, kdyby necítila tlak médií a veřejnosti.Vzhledem k tomu, že sociálnědemokratická vláda kraje hodlá protlačit tzv. severní variantu přes odpor obcí a občanů, prosíme Vás všechny, kdo nechcete aby Českým rájem vedla čtyřproudá rychlostní komunikace se vším, co k ní patří – přijďte na Kozákov ukázat krajské vládě, že nás není hrstka. Pojďme společně establishmentu ukázat sílu veřejného mínění. Další možnost s největší pravděpodobností již mít nebudete, a pak si budete moci stěžovat, že nahoře opět rozhodli bez Vás. V sázce je osud krajiny Českého ráje.

Někteří z Vás jste poslední roky slibovali pomoc, slibovali účast na pochodech, Vaši nepřítomnost na našich akcích pak měly omlouvat nenadálé nemoci, opravy chalup, návštěvy tetiček, špatné počasí nebo příliš dobré počasí. Až dosud jsme byli schopni s R35 bojovat sami, ale nyní Vás prosíme o Vaši účast a podporu. Prosíme o rozšíření tohoto e-mailu Vašim známým, kteří nesouhlasí s vedením R35 přes Český ráj.

Prosíme za ČESKÝ RÁJ „Přijďte pomoci“, uvědomte si, že máte nyní velkou možnost pokusit se ovlivnit stav životního prostředí, ve kterém budete žít Vy, Vaše děti a další generace.

Děkujeme Vám, vezměte sebou děti, babičky, dědečky, psy, kočky, koně i ptactvo. Podle počasí deštníky nebo slunečníky, křesílka. Občerstvení v chatě Kozákov nebo s sebou.

Prosíme o potvrzení Vaší účasti na e-mail myrtil@seznam.cz nebo na tel. 603 115 886, děkujeme.

Za o.s. S drakem rval se Michael
Mgr. Martina Pokorná
MUDr. David Pokorný
a přátelé

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 5.5.2024 19:36:23 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------