Objevuje nové možnosti přírodní léčby lupénky

*  moh - 3.7.2011

Až z Beninu v Západní Africe se na krátkou návštěvu na sever Čech se přijel podívat PharmDr. Nestor Houngbedji, DrSc. Vystudoval úspěšně kralovéhradeckou famaceutickou fakultu a měl svoji lékárenskou praxi.

Získal mnoho spokojených pacientů, kterým dovedl pomoci od úporných ekzémů a některým přírodními látkami vyléčil i lupénku. Jeho postupy i úspěchy však nelibě nesli někteří lidé z lékárnické komory. Několikrát byly policií prohledávány jeho lékárny, čelil různým obžalobám. Musel snášet příkoří, které jiní lékárníci nepoznali. Nakonec mu komora v čele s tehdejším prezidentem odňala osvědčení k soukromé praxi. Proto se rozhodnul s celou rodinou přesídlit do rodného Beninu. Tam si rozšířil vědecké vzdělání a s úspěchem vyvíjí nové léky.

Mají domorodí občané -především černoši také lupénku?
Lupénka či psoriatis není pouze záležitostí evropského světa. Dnes jako trvalým členem afrického obyvatelstva se moje vědecké práce dále rozšiřují. Stále pracuji na tom, abych nalezl lepší způsob a lepší rostlinný lék(Phytomedicament) pro psoriatiky a ekzematiky. Konkrétně lék na léčení lupénky a atopického ekzému.
V západní Africe žijí převážně černoši, ale jsou zde i Francouzi, Němci, Češi, Arabové i Romové. Konstatuji, jak už jsem naznačoval v roce 2002 ve svém časopise ALTENOR, že si lupénka a atopický ekzém svou rasu nevybírají. Základní příznaky a průběh uvedených kožních onemocnění jsou u všech pacientů stejné , nezávisle na jejich původu. Jsou to svědění, suchá pokožka, šupinatění, rychlá proliferace (novotvoření )kožních buněk, atd.

Jak postupujete s léčením u vás v Beninu?
S africkými psoriatiky jsem se setkal poprvé roku 2004, tj. Rok po mém odchodu z České republiky. Zde je léčba zásadně a kompletně na bázi léčivých rostlinných zdrojů. Ojedinělé případy uživatelů kortikoidních (hormonálních ) přípravků se najdou mezi Evropany, kteří si je sami vyžadují u lékaře nebo v lékárně. Lékem není pouze to, co je chemického původu. Lék může být naprosto rostlinným prvkem.

Jak jste ve svých bádáních pokročil od té doby?
Říkám, že je nutné, aby vědci uvažovali o nové klasifikaci léčivých rostlinných přípravků a o jejich zabezpečování. Naše společnost Nestopharma Internacional se sídlem v Africe má daleko účinnější přípravky (Fytomedikamenty) pro léčení lupénky a atopického ekzému. Je zřejmé, že uvažujeme vytvořit spolupráci s českými vědeckými týmy a dalšími státními ústavy pro uznání nových přípravků na českém území. Lupénka či atopický ekzém není manželkou na věky. Léčba je dnes rychlá a jednodušší. Skončili jsme s obdobím různých čajů a dnes přípravky čistě rostlinné jsou ve formě tablet, tobolek a jednoduše chráněných či příjemných masťových základů. Věda nezaniká.

Jak vypadá váš pracovní den?
Naše práce na klinice NESTORS CENTER je velice náročná. Je tu devět zdravotníků a přesto je počet pacientů těžkou zvládnutelný. Průměrně jich je denně kolem pětašedesáti. S malou přestávkou pracujeme od 7:30 do 22:30 hodin, občas i s malou přestávkou. Manželka Markéta pracuje na oddělení pro kontrolu tobolek.

(moh)

(Na snímku Pharmdr. Nestor Houngbedji, DrSc na pracovišti v Beninu, NESTORS CENTER a poslední záběry z Nového Boru, kde bydlel s rodinou a kde měl svoji lékárnu a léčebnu. A také snímek se synem Netíkem).

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 28.4.2024 17:09:48 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------