Sdružení KAPLIČKA nemá prázdniny

*  moh - 3.8.2011

Mírová pod Kozákovem – Občanské sdružení na záchranu osadní kapličky v Prackově pod Kozákovem jede na plné otáčky. Nadšenci mají za sebou brigádu, při níž dali kapličku a její okolí do pořádku. Chystají i přehlídku zajímavých kapel. Výtěžek podpoří záchranu kapličky postavené místním stavitelem Trakalem už v roce 1919.

„Sešlo se nás tentokráte asi osm“, svěřuje se s úsměvem Miloš Haken, ml. „Posekalo se, zametlo, uhrabalo, vykopali jsme nálet a trsy trávy okolo kaple, taky pokecali, vymysleli spoustu věcí a na závěr si dali Becherovku s griotkou. A bonboniéru plus společné foto. S dobrým pocitem jsme ve čtvrt na dvanáct prohlásili brigádu za ukončenou a popřáli si hezký víkend“.

Než jsem stačil pod kapličku za nadšenci dorazit byli brigádníci doma...

Alena Radoušová také jedná s odborným ateliérem, který by mohl pomoci s nejvážnějším problémem, narušenou střechou nad malým presbyteriem. Poslední oprava - někdy v padesátých letech nebyla asi kvalitní, a notně si tu hlodal mlsný zub času. Sakrální památka měla namále. Tehdy se vyměňovala cementoazbestová krytina.

Sdružení chystá na sobotu 27. srpna večer - v sokolovně ve Vesci pod Kozákovem- velkou zábavu. A jak jinak – je to charitativní akce nazvaná Mírová Fest 2011. Celý výtěžek poputuje na opravu kapličky na Prackově.
Miloš Haken vysvětluje: „Sháníme tombolu, jak to jenom jde a připravujeme plakátek. Pozvánka je už na www.prackov.com a na www.facebook.com. Podpoří nám to opravu prackovské kapličky“, dodává člen výboru OS Kaplička Miloš Haken.
(moh)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 29.3.2024 16:11:11 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------