Osvětim - Březinka Holocaust mladýma očima

*  Talli - 9.3.2012

Turnov - Multimediální výstava připravená studentkou turnovského gymnázia Alenou Novotnou a jejími spolužáky reflektuje jedno z nejsložitějších témat nedávné historie. Na výstavě budou k vidění malby, kresby, fotografie i trojrozměrné objekty. Výstava bude zahájena 29. března

Představte si, že jednoho sychravého podzimního dne projdete branou Birkenau (Březinka). Mlhovitý opar, šedé nebe a hejna havranů, kteří si sedají na ostnaté dráty. Procházíte mezi řadami stavení, ve kterých se psaly smutné dějiny holocaustu, nahlížíte dovnitř. Jsou to tak silné pocity a dojmy, že je velmi těžké nechat si je jen pro sebe. Prostřednictvím této výstavy se chceme podělit o to, jak na nás zapůsobila návštěva Osvětimi a co pro nás holocaust znamená.
Výstava se skládá z několika částí: Fotografie Aleny Novotné a Jana Tomsy z návštěvy koncentračního a vyhlazovacího tábora Osvětim–Březinka doplněné texty Víta Burjánka, které vám přiblíží fakta, ale také pocity. Kresby Marie Kavkové a Aleny Novotné. Dále ještě prostorové práce a malby Aleny Novotné, která je autorkou projektu této výstavy. Multimediální výstava připravená studentkou turnovského gymnázia Alenou Novotnou a jejími spolužáky reflektuje jedno z nejsložitějších témat nedávné historie. Na výstavě budou k vidění malby, kresby, fotografie i trojrozměrné objekty.
Výstava bude zahájena 29. března ve výstavním sále muzea a potrvá do 6. května 2012

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 5.5.2024 22:30:06 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------