PRAMEN OD HRUDKY NAPÁJÍ SKAUTSKÝ TÁBOR

*  moh - 23.7.2012

Hrubá Skála – Už druhý týden funguje skautské táborové středisko poblíž rybníku Hrudka. Přes občasnou nepřízeň počasí si základna skautů z Českého Dubu žije pravidelným rytmem. Však si také louku pod lesem natolik oblíbili, že už sem v létě jezdí více než deset roků.

Například Jana Vašíčka, řečeného „ Slima“ a Ondřeje Zemka s přezdívkou „ Žiži“ jsem zastihnul, jak ráno čerpali pro táborovou potřebu pitnou vodu z přepadu vodárenského pramene. Vodní čerpadlo pořádně hučelo a tlačilo vodu do tlakové hadice. Ta asi po 100 metrech končila v táboře v kanystrech a dalších nádobách. Oba skauti si chvíli mezi čerpáním krátili kartami. Po chvíli slyšíme signál, bouchání na kolejnici a volání, je už je všechno plné...

„Nechali jsme si před zahájením tábora udělat rozbor vody,“ říká skautský vůdce Vlado Tvrzník a ještě se mi chlubí velkými kamny vyhloubenými v zemi. Na rozpálených plátech se připravuje veškeré jídlo pro přibližně třicítku dětí a dospělých. Samozřejmě, že se musí obejít bez elektrického proudu. Jako správný tábor začínají a končí skautíci denní program slavnostním vztyčováním vlajky a zatínáním sekerky. Držejí i noční táborové hlídky.
(moh)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 19.4.2024 12:48:26 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------