Soutěž Stavba roku LK 2012 - cena JUNIOR putuje na Turnovsko

*  Talli - 19.9.2012

Liberec - V sídle Krajského úřadu LK v Liberci byly 18.9 dnes slavnostně vyhlášeny výsledky soutěže Stavba roku Libereckého kraje 2012.

Ceny vítězům v hlavních kategorii - Doc. Ing. arch. Karla Hubáčka Dr. h. c. (Vila u lomu, Liberec – Vesec, ASANO spol. s. r. o., Ing. Dr. Štěpána Ješe (Soubor zdvihacích lávek Chrastava, VANER s. r. o.) a Sympatie (Multifunkční centrum Sever, město Cvikov) předal náměstek hejtmana Vít Příkaský,který uvedl, že celkem soutěžilo 11 staveb.

Cenu Junior získal Jan Šebek, ČVUT Praha za projekt Revitalizace bývalého pivovaru na wellness centrum v lokalitě Hrubá Skála .
Cílem jeho návrhu byla revitalizace nevyužívaného objektu pivovaru v obci Hrubá Skála i areálu, ve kterém se nachází. Jako nová funkční náplň objektu bylo zvoleno wellness centrum, které v oblasti Českého ráje – a zvláště v tomto místě, má velký potenciál. Hlavní vizí bylo zachování torza stávajících zděných konstrukcí – především sladovnické věže. Další hmoty byly navrženy tak, aby kopírovaly stávající půdorysnou stopu obvodových zdí. Do objektu byly umístěny prostory lázní – bazén, sauny, vířivky, parní komory, místnosti pro masáže, solárium, solná jeskyně, hotelové pokoje, restaurace s lobby barem a kavárnou; podkroví je vyhrazeno posilovně a cvičebním prostorům.

Vyhlášení se zúčastnila náměstkyně hejtmana Lidie Vajnerová (SOS) a radní Pavel Petráček (ČSSD), za Svaz podnikatelů ve stavebnictví František Fiala a Českou komoru autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě Karel Urban. Přítomni byli účastníci soutěže a členové hodnotitelské poroty soutěže.

zdroj. TZ Lib.kraje

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 28.4.2024 3:11:17 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------