V Turnově se otevírá Informační centrum pro mládež

L.  Sluka - 16.4.2013

2. května se konečně naplňuje dávný projektový záměr Městské knihovny Antonína Marka Turnov a i v našem městě se otevírá Informační centrum pro mládež (dále ICM).

Určitě Vás napadá, k čemu je nové informační centrum dobré? Nestačí snad školy, knihovna, turistické informační centrum na Náměstí Českého ráje a internet? Co nového ICM přináší? Především to je místo, kde mládež (ale nejen ona, ICM je otevřeno naprosto všem) snadno nalezne aktuální a relevantní informace z oblastí, které ji zajímají ( o studiu v ČR i v zahraničí, o možnostech práce a brigád doma i jinde v Evropě a ve světě, o cestování a další náplni volného času). ICM také pomůže nastupující generaci zjistit, co jí nabízí Evropská unie či jak může ovlivňovat dění kolem sebe. Důraz je kladen především na relevantnost a aktuálnost informací, protože problémem dnešní doby není nedostatek informací, ale naopak jejich obrovské množství, v němž je někdy těžké se vyznat. ICM usnadní mladým lidem nalézt to, co hledají.

ICM se také chce stát místem, kam se mládež může přijít poradit se svými problémy. Pracovnice ICM Mgr. Hana Janečková k tomu dodává: “Anonymita a soukromí jsou zaručeny. Každý je respektován jako jednotlivec a odpověď na každou otázku je osobní. V případě, že nejsem schopna návštěvníkovi poradit sama, pomohu mu najít a kontaktovat místa, kde mu určitě pomohou.”

Při svém provozu vychází Informační centrum pro mládež Turnov z Národního kodexu standardů kvality poskytovaných služeb v ICM a dbá na jejich plnění a udržování vysoké úrovně své činnosti. Fungování Informačního centra pro mládež v Turnově je tak naplňováním jednoho ze základních lidských práv, kterým je právo svobodného přístupu k informacím.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 29.4.2024 18:59:09 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------