Zdeněk Troška znovu navštíví skanzen v Přerově

*  moh - 27.6.2013

Přerov na Labem – Přestože – co nevidět - vládu nad školou převezmou letní prázdniny, ve staré školičce v Polabském skanzenu zavládne nezvyklý ruch. Ve dnech 27. a 28. července 2013 tam bude mít hlavní slovo prázdninový pedagog a režisér Zdeněk Troška. Po loňském úspěchu si připravuje další diktát z češtiny. Účastníci vědí, že si vloni museli oživit své znalosti při skloňování osobního zájmena , tedy používání slovíček a větných spojení - mě i mně.

Program nazvaný Skanzen v pohádce Zdeňka Trošky počítá s tím, že zábavu a poučení tady najdou celé rodiny. Polabské národopisné muzem spolu s barrandovským Fundusem k tomu připravují také využití originálních kostýmů z filmové pohádky Z pekla štěstí. Jak mně pověděla pracovnice skanzenu Marie Křížová, velkým lákadlem bude zejména možnost vyzkoušet si kostýmy oblíbených filmových postaviček a nechat se v nich v plné parádě různě vyfotografovat.

Během celodenní akce (10-16 hodin) se v pilné tvůrčí práci také představí dřevořezbář a keramička. Budou tady mít skutečná pracoviště, třeba právě keramický hrnčířský kopací kruh. Pro děti jsou připravené různé soutěže s odměnami a nebude scházet ani občerstvení.
(Záběry ze staré školní budovy, kde bude úřadovat prázdninový pedagog Zdeněk Troška…)
(moh)

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 27.7.2024 9:23:21 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------