POUTNÍ CHRÁM SV. JOSEFA NA KOZÁKOVĚ

L.  Sluka - 25.2.2003

Skica zamýšlené stavby     Dne 24.2.2003 jsme do redakce Rajnetu obdrželi tiskovou zprávu k zamýšlené stavbě poutního chrámu sv. Josefa na Kozákově v Českém ráji. Celou zprávu vám předkládáme v původním znění.

Tisková zpráva z 24.2.2003

K ZAMÝŠLENÉ STAVBĚ POUTNÍHO CHRÁMU SV. JOSEFA NA KOZÁKOVĚ ČESKÝM NÁRODEM

     Na dnešní tiskové konferenci o zamýšlené stavbě chrámu sv. Josefa, Patriarchy míru, byly podány informace o některých krocích, které byly podniknuty. Jako první byl představen ideový nákres podoby budoucího chrámu.

Skica zamýšlené stavby     Půdorys chrámu bude tvořit sedmicípá hvězda. Průměr hlavního prostoru chrámu čítá cca 25 m, každý z cípů má hloubku přibližně 8 m, takže šířka celé stavby bude asi 41 m. Výška stavby od paty po římsu bude čítat cca 20 m. Střecha chrámu bude zakončena úzkou věží vysokou dalších 20 m. Věž bude složena ze tří částí: místa pro zavěšení zvonů, křišťálového obelisku, na jehož vrcholu bude posazen český granát, a kříže. K chrámu hvězdovitého půdorysu bude přímo přiléhat budova ve tvaru ohonu komety určená pro kongresy, ubytování hostí a správce areálu; kongresové centrum, umístěné pod ohonem, bude zpola zapuštěno do terénu.

     Důležitým zdrojem financování stavby budou tzv. "kozákovská prasátka", jejichž prototyp byl na tiskové konferenci rovněž představen. Střádání do prasátek souvisí s ústřední myšlenkou stavby, totiž aby ji uskutečnil celý český národ, jak letos zaznělo v poselství Tří králů v Praze na Hradčanech. Každá rodina by mohla mít jedno takové prasátko a každý týden do něj uložit např. deset korun. Postupně by byly ohlášeny dny a místa, kde by za přítomnosti notářů byly prostředky odevzdány. Kozákovské prasátko má jednu zvláštnost, je dvouocasé. Prasátka budou k dostání už v březnu. Zájemci mohou prozatím kontaktovat Misionáře Identes (viz kontakt dole), předpokládaná cena se pohybuje kolem 120 Kč, z nichž 25 Kč je příspěvek na stavbu chrámu.

     Na závěr byla podána informace o brzkém založení Nadačního fondu Tří králů, který bude shromažďovat finanční prostředky a stavbu realizovat.

     Je důležité pochopit, že každý Čech je, bez ohledu na vyznání, přesvědčení a smýšlení, vyzván k účasti na tomto projektu. Je to nabídka, abychom -jako výraz úsilí celého národa o potřebný mír a smíření- vystavěli krásný chrám, u nějž se budou scházet lidé nejenom z České republiky a kde budou padat bariéry vzájemného odcizení.

Kontakt a další informace: Alberto Giralda Cid, Misionář Idente, tel. 732.851.326 nebo 241.485.428, e-mail: midpraha@tiscali.cz

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 2.5.2024 20:52:08 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------