Nepovolené techno rozpuštěno

*  Talli - 3.7.2006

říznivci technohudby si o víkendu v prostoru lomu na katastru obce Jirkov uspořádali dostaveníčko. Hlasitá produkce rušila občany v okolí, kteří si začali stěžovat. Starosta Železného Brodu se obrátil o pomoc na PČR.

Policie prostor od páteční noci monitorovala. Zjištěno bylo, že u zatopeného břidlicového lomu v lesním prostoru je zhruba 50-60 osob ve stavu různého stupně podnapilosti. Možná z důvodu silného deště došlo v nočních hodinách k útlumu hudební produkce, která se znovu rozehrála až k ránu.
V dopoledních hodinách se na místo dostavila pořádková jednotka policie s cílem rozpustit nepovolenou akci. Okolo 11,00 hodin byli technaři nejprve starostou, poté velitelem opatření vyzváni, aby ukončili hudební produkci a opustili místo. Byli seznámeni s tím, že ruší klid a ticho v lese, že porušili zákaz vjezdu a stání s motorovými vozidly, že rozdělali oheň v lese, tábořili mimo vyhrazená místa. Opakovaně byli vyzváni k úklidu hudebního zařízení, stánku s občerstvením, osobních věcí a k opuštění prostoru. Dostali přiměřenou dobu k opuštění prostoru s opakovanými výzvami až do 13,00 hodin. Vzhledem k tomu, že část účastníků na výzvy nereagovala a snažila se dál konzumovat alkohol a chovala se arogantně, byl ze strany velitele opatření vydán povel k zákroku pořádkové jednotky. Při zákroku došlo k drobnému zranění 29-letého muže ze Znojma, který utrpěl hematom na obočí. ( při zákroku si stěžoval, že má vyražen zub, zhmožděniny atd., ale lékařské vyšetření vše vyvrátilo ).
Šest přestupců, kteří nechtěli prostor opustit bylo předvedeno na policii a následně jejich počínání bude řešit oddělení přestupků při MěÚ v Železném Brodě..
K osobám přestupců: Jednalo se o skupinku 5 mužů a 1 ženy. 5 osob má trvalé bydliště v Praze a jedna ve Znojmě. Provedena u nich byla dechová zkouška, která ukázala od 1,2 do 1,6 promile alkoholu v dechu.
Tisková mluvčí OŘ PČR npor.Mgr.Ludmila Knopová

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 5.5.2024 14:26:27 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------