Den Integrovaného záchranného systému

*  Talli - 13.7.2006

Tisková zpráva policie ČR.








Policie České republiky
Okresní ředitelství
Preventivně informační skupina
Jablonec nad Nisou
Jablonec nad Nisou 11.7.2006


R e d a k c í m

Tisková zpráva:

     Ve čtvrtek 29.6.2006 proběhla na Horním náměstí v Jablonci n.N. zatím ojedinělá akce, která nesla název Den Integrovaného záchranného systému. Akce se kromě složek zařazených přímo do systému IZS zúčastnili i další subjekty, které dokreslovali obraz vzájemné spolupráce při řešení neočekávaných situací. Stranou nezůstali ani firmy, které se na prevenci podílejí výrobou a prodejem zabezpečovacích zařízení. Svoji úlohu sehráli i zástupci pojišťovny, neboť i dobré pojištění je předpokladem zdárného zvládnutí krizových situací.

     Velké poděkování na hladkém a bezproblémovém průběhu akce má každá zúčastněná složka. Ačkoliv se jednalo o první, takto pořádanou společnou prezentaci, bylo možno z ohlasů jak dětí, tak dospělých osob vypozorovat, že se podařilo připravit den, který se v jejich myšlenkách uchová. Děti i dospělí si z akce domů odnášeli nezapomenutelné zážitky z předváděných ukázek a vystavené techniky.

     V úterý 4.7.2006 se zástupci všech zúčastněných složek sešli na Okresním ředitelství PČR v Jablonci n.N., kde se společně dohodli, že bude dobré a přínosné akci v příštím roce zopakovat. Pro ty, kteří se akce zúčastnili, ale i pro ty, kteří to nestihli, zde máme informaci, že v červnu 2007 proběhne takovýto velký den opět.

     Předem zveme všechny zájemce. Ti, kteří by za rok zapomněli, máme informaci, že se budeme snažit, maximálně všechny občany dopředu informovat.

Tisková mluvčí OŘ PČR:
npor.Mgr.Ludmila Knopová

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 28.4.2024 11:48:33 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------