Benátská noc je konečně za námi

*  Talli - 31.7.2006

Více jak 16 tisíc lidí se sjelo o uplynulém víkendu na Malou skálu. Benátská noc přilákala milovníky ryčné hudny z celé republiky a nechybělo ani mnoho účastníků ze zahraničí. Na první festivaly pořádané pod tímto názvem zbyla jen nostalgická vzpomínka... na Country bál, sjíždění Jizery na lodích za zvuků kytar...

Obyvatelé malé skály a okolních obcí včetně občanůa návštěvníků Turnova má za sebou po dvou velmi rušných nocích konečně klidný spánek, který nerušila hlasitá hudba. Z pohledu Policie vypadal festival následovně: "Letošní Benátská noc na Malé skále přinesla pro policii řešení 10 různých událostí. Spácháno bylo 7 trestných činů a 3 přestupky. Mezi nejzávažnější patří:

"V průběhu noci z pátku na sobotu byl z předsíně stanu v kempu Ostrov odcizen mobilní telefon a digitální videokamera nizozemským turistům v hodnotě 21 000 Kč. Druhá krádež se stala také ze stanu, tentokrát došlo k odcizení peněz, platební karty, mobilu a oblečení návštěvníkům z Náchoda, Hradce Králové a Dvora Králové v hodnotě 14 000 Kč.

V pátek byl při řízení vozidla Chrysler Voyager kontrolován 32-letý muž z Dečína, který usedl za volant i přes skutečnost, že má vysloven zákaz řízení vozidel. V průběhu noci z pátku na sobotu mělo dojít k odcizení 4 kusů hliníkových kol z vozidla VW Golf, které bylo zaparkováno při místní komunikaci.

Taktéž z pátku na sobotu došlo k pokusu odcizit vozidlo Š Octávia zaparkované u jedné z chat. Pachatel odvrtáním překonal zámek dveří, vnikl dovnitř, poškodil spínací skřínku a dokonce i s vozidlem popojel. Poté byl buď vyrušen nebo nebyl dostatečně zdatný, a tak nedošlo k odcizení vozidla ani věcí z vozidla.

V pátek bylo navíc odcizeno zaparkované vozidlo Ford Focus, které jeho majitel z Liberce zaparkoval u silnice ve směru na Frýdštejn.

Jinak se celá akce obešla obešla bez vážnějších incidentů, ať už mezi účastníky a policií, tak mezi účastníky navzájem."

Tisková mluvčí OŘ PČR: npor.Mgr.Ludmila Knopová

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 3.5.2024 10:11:19 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------