Den pro mé zdraví

*  Talli - 24.11.2007

Mírová pod Kozákovem - Bělá

Zdravá výživa, správná relaxace těla i ducha, cvičení veselé i vážné povídání o strašlivém zubokazu … tak nějak vypadla první projektový den na základní škole v Mírové pod Kozákovem.


„Všichni žáci školy se rozdělily na čtyři skupiny- tak aby v každé byli jak ti menší tak ti starší školáci a mohli si vyzkoušet i jaké to je vzájemně si pomáhat. Mladší se učí od těch starších a ti starší se zase naučí brát ohledy na své menší spolužáky,“konstatovala nad skupinkami dětí ředitelka školy Mgr.Vondrová.

Celý den byl zaměřen především prakticky. Děti plnily různé aktivity zaměřené na zdravé stravování,správnou přípravu jídel a nápojů, mohly se přesvědčit, že je v zdravém těle zdravý duch a také se dozvědět něco nového o technice čištění zubů, mytím rukou . Nechyběla ani minutka ekologie, protože je správnému životnímu sytlu patří ,a čím dál tím víc patřit bude ,také třídění odpadů a navracení jeho recyklovatelných složek zpět do oběhu.

Za nejlepší z celého dne všechny děti bez zaváhání označili zdravou svačinku,kde se pečlivě hodnotily dva druhy obložených chlebíčků,ovocné špízy i poháry.

„Praktické učení děti váce baví, to co si sami prožijí si lépe zapamatují,“konstatovaly spokojené paní učitelky.



--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 30.4.2024 3:26:11 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------