Pozor na falešného opraváře

*  Talli - 7.2.2008

Policie ČR varuje!
Dne 4. února oznámila 77-letá žena z ulice Řetízková v Jablonci nad Nisou, že týž den v devět hodin k ní přišel do bytu neznámý muž, který se představil jako opravář kuchyňských sporáků.


Jelikož v té době očekávala někoho z bytového družstva na opravu sporáku, pozvala neznámého muže do bytu. Muž ji následně požádal o zaplacení finanční hotovosti ve výši 4.920,- Kč na zakoupení nového úspornějšího sporáku, který ji měl dovézt týž den v 10.00 hodin. Paní mu finanční hotovost vydala, jelikož si myslela, že se skutečně jedná o opraváře. Muž působil věrohodně, dokonce s sebou měl archy papíru, na kterých bylo několik jmen lidí z domu - na tomto seznamu bylo i jméno poškozené paní, u kterého se sama podepsala.
Muž poté odešel s tím, že jí sporák přiveze, což do současné doby neučinil. Paní také volala na bytové družstvo, kde jí sdělili, že žádného opraváře jí neposílali a že si musel muž vše vymyslet.

Popis pachatele: muž, vysoký 170-175 cm, zavalité postavy, červený kulatý obličej, tmavé oblečení, na hlavě čepice kulich šedobílé barvy - tento měl hodně stažený do obličeje, hovořil plynule česky

Polcie ČR žádá tímto občany, kteří neznámého muže v uvedené době v okolí místa činu viděli nebo mají poznatek k jeho výskytu či pobytu, aby zavolali na tel. číslo 974 474 654 nebo na linku 158.

Zárověn s touto tiskovou zprávou opět upozorňujeme občany - především seniory, aby do svých obydlí nevpouštěli cizí osoby a případě, že čekají například opraváře různých spotřebičů, aby s ním v bytě nezůstavali sami a pozvali si například na návštěvu své známé či příbuzné.
.
nprap. Dagmar Sochorová

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 5.5.2024 17:02:56 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------