Slavnosti Lípy budou v Tatobitech

*  moh - 12.6.2008

Družina z hradu Rotštejn se objevila už při minulých slavnostechTatobity – Po dva dny - v pátek 20. a v sobotu 21. června - se po roce opět uskuteční v Tatobitech velké Slavnosti Lípy. Pod záštitou rady obce je připravilo Občanské sdružení Dědina.





Už v pátek večer od 20 hodin se v sálku Hasičárny představí písničkářka Věra Wajsarová s manželem Odřichem. Jejich benefiční koncert se vstupným 40,- Kč je ve prospěch Malířovy zahrady.

Známá tatobská lípa velikolistá stále žijeV sobotu 21. června se v deset hodin uskuteční u „tisícileté lípy“ slavnostní setkání. Představí se tam známý turnovský pěvecký sbor Musica Fortuna. Z nedalekého hradu Rotštejn je očekávána vzácná delegace jejího veličenstva.

Hlavní program Letnic 2008 bude od 13 hodin právě v Malířově zahradě na okraji Tatobit. Návštěvníkům se představí početná družina z hradu Rotštejn, která má mezi sebou udatné rytíře, šermíře i znalé tanečnice. Pořad k 690 letům od první písemné zmínky o hradu Rotštejn uvádí Občanské sdružení Ochrana Klokočských skal. K poslechu bude hrát turnovská country skupina Dostavník a pro nejmenší návstěvníky je připraveno představení turnovského Loutkového divadla Na Židli. Během dopoledne od 11 do 13 si zájemci mohou prohlédnout nedaleký barokní kostelík sv. Vavřince. Pro všechny návštěvníky bude v Malířově zahradě připraveno občerstvení i domácí pečivo. Vstupné pro dospělé je určeno na 25 korun.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 26.4.2024 23:48:21 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------