za DRAHOKAMY A POKLADY MINERÁLŮ RAČTE DO LOMNICE

*  Talli - 27.6.2008

Lomnice nad Popelkou - Prázdniny jsou již, obrazně řečeno, opět za dveřmi a pokud nevíte, kam se vypravit, navštivte bránu Českého ráje Lomnici nad Popelkou, která Vám může nabídnout řadu historických pamětihodností a přírodních krás. V našem městě se během roku koná pestrá paleta kulturních a společenských akcí. Již několik let k nim neodmyslitelně patří i pravidelné letní výstavy místních sběratelů drahých kamenů. Ta letošní, v pořadí již dvanáctá, bude probíhat v termínu od 29. června do 3. srpna 2008 a připraví ji pro Vás desítka místních kamenářů.

Každoročně si pořadatelé zvou také hosty, kteří svými exponáty tuto akci významně obohatí. V letošním roce se bude jednat o PhDr. Jana Podešvu, jenž se veřejnosti představí barevnými fotografiemi krajin nejenom Českého ráje. Pan Podešva se narodil v roce 1953 v Porubě. V současné době žije a pracuje v Praze, kde působí jako ředitel Gymnázia a fotografování krajiny patří k jeho velkým zálibám. Jako další host výstavy je pozván pan Bořivoj Vojtásek z Liberce – Vratislavic, který bude prezentovat ukázky minerálů z Jižní Ameriky. To, čím se představí lomničtí sběratelé, se stane pro návštěvníky malým překvapením, ale už nyní můžeme prozradit, že k vidění budou především nové ukázky z nalezišť širšího okolí našeho regionu.

Pro zájemce o krásy přírodního bohatství organizátoři připraví k prodeji různé typy minerálů jak pro náročné sběratele, tak i pro laickou veřejnost. K dispozici bude též nová kamenářská literatura a pohlednice s příležitostným razítkem. Chybět nebude ani vide Těšíme se na Vaši návštěvu denně kromě pondělí od 9 do 16 hodin. Každoročně si pořadatelé zvou také hosty, kteří svými exponáty tuto akci významně obohatí. V letošním roce se bude jednat o PhDr. Jana Podešvu, jenž se veřejnosti představí barevnými fotografiemi krajin nejenom Českého ráje. Pan Podešva se narodil v roce 1953 v Porubě. V současné době žije a pracuje v Praze, kde působí jako ředitel Gymnázia a fotografování krajiny patří k jeho velkým zálibám. Jako další host výstavy je pozván pan Bořivoj Vojtásek z Liberce – Vratislavic, který bude prezentovat ukázky minerálů z Jižní Ameriky. To, čím se představí lomničtí sběratelé, se stane pro návštěvníky malým překvapením, ale už nyní můžeme prozradit, že k vidění budou především nové ukázky z nalezišť širšího okolí našeho regionu.

Pro zájemce o krásy přírodního bohatství organizátoři připraví k prodeji různé typy minerálů jak pro náročné sběratele, tak i pro laickou veřejnost. K dispozici bude též nová kamenářská literatura a pohlednice s příležitostným razítkem. Chybět nebude ani videoprojekce s filmy o dané problematice.

Těšíme se na Vaši návštěvu denně kromě pondělí od 9 do 16 hodin.

za pořadatele: RNDr. Luboš Hromádko
Mgr. Jan Drahoňovský
Milan Pokorný Mgr. Jan Drahoňovský Milan Pokorný Mgr. Jan Drahoňovský Milan Pokorný

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 18.4.2024 19:40:32 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------