7. PLES SDH SEMILY I. aneb možná přijde i kouzelník

L.  Sluka - 31.1.2009

Letošní rok zahájil svou činnost Sbor dobrovolných hasičů Semily I. ve znamení nejen 105tých narozenin stařičké hasičské parní stříkačky, ale i plesové sezóny. Po dlouhých a náročných přípravách se tak stalo v sobotu 24.ledna 2009 v KC Golf Semily.

Sobotní kolotoč započal již v brzkých ranních hodinách, kdy bylo nutno přepravit potřebný materiál ze zbrojnice do zdejšího kulturního centra. Od ubrusů přes potřebné skleněné vybavení po poslední párátko. Na přípravu hlavního sálu, prostor předsálí a horních prostor restaurace KC a jejího zázemí bylo nutno vynaložit spoustu práce. K tomu připravit uvítací prostor, bary i prostor pro tombolu. Tato práce byla v režii našich bratrů. Sestry se věnovaly jim bližší činnosti. Obsadily školní kuchyň místního Gymnázia I.Olbrachta Semily, našeho dlouholetého spojence a partnera.

Sestry zhotovily bezpočet jednohubek a řízků pro naše návštěvníky a pak vše dopravily do KC. I přes tuto náročnou přípravu bylo vše včas připraveno. Začátek byl stanoven na 20:00 hodinu. Na uvítanou dostal takřka každý návštěvník něco na uvítanou, malého frťáčka. Po první zastávce v šatně měl každý možnost si prohlédnout všechny připravené prostory a pochopitelně pozadu nebyl ani prostor s tombolou, která byla v letošním roce velice štědrá.

Na vytvoření 724 cen se podílelo bezmála 140 firem, společností či fyzických osob. Hlavní cenou byl televizor LCD se zabudovaným DVD přehrávačem. K tanci a poslechu hrál swing taneční orchestr Gambit z Prahy se semilským rodákem Jiřím Horčičkou v hlavním sále, zatím co v horním patře vyhrával DJ Filio modernu pro mladší generaci. Na hlavním sále proběhl i kulturní vstup, tak jak je již zvykem a i veřejnost to od nás očekává. V letošním roce se jednalo o dva půlhodinové vstupy kouzelníka a mága Pavla Kožíška s jeho partnerkou Martinou Dvořákovou z divadla kouzel. Součástí plesu byla již tradiční veřejná sbírka na pomoc sbírkového konta „Pomozte dětem – KUŘE“ i s maskotem tohoto konta.

Celkem se podařilo vybrat bezmála 2.500,- Kč. Podle ohlasů se ples líbil a naši hosté byli spokojeni a to je dobře. Po ukončení plesu bylo nutno provést úklid KC a našeho materiálu. Ten se musel odvést zpět na naši zbrojnici. Část jen byla vrácena i do školní kuchyně. Poslední auto zaparkovalo po šesté hodině ranní.

Chtěl bych touto cestou poděkovat všem našim podporovatelům, sponzorům a hlavně všem, kteří na ples přišli za jejich podporu. Poděkování patří i všem našim sestrám a bratrům za jejich poctivou práci při přípravách a vlastní organizaci plesu.

Ladislav Bruckner – zástupce starosty SDH Semily I.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tento článek byl převzat dne 28.4.2024 8:22:45 z Internetového serveru RajNet.cz
--------------------------------------------------------------------------------------------