19.3.2024

rajnet

   

rubriky

Region
Města a obce
Turistický servis
Ochrana přírody
Památky
Tipy na výlet
Cykloservis
Zajímavosti
Představujeme
Lidé
Historie kraje
Názory
Odjinud
Rozhovory
Různé
Redakční zprávy
Archiv článků

RajNet

Redakce
Ikonka RajNetu
Napište nám
Hlavní stránka
Archiv článků

Turist. informace

INFOCENTRA
MUZEA v regionu
DOPRAVA

HRADY

Valdštejn
Kost
Trosky
Valečov
Frýdštejn
Rotštejn
Bradlec
Kumburk

ZÁMKY

Mnichovo Hradiště
Dětenice
Humprecht
Hrubý Rohozec

RajNet - Český ráj

Rajnet on-line

Rajnet si nyní čtou lidé.

Počet přístupů

2589

audity

RajNet

Nastavit RAJNET jako startovací stránku. Nastavit na start

Nastavit RAJNET do oblíbených položek. Do oblíbených

novinky e-mailem

Výpis komentářů k článku : Znovuzrozený Zámek Dětenice

dětenické pivo [ODPOVĚDĚT]
Tom - 21.8.2006 16:52:06
Považuji se za celkem zběhlého "pivaře" a pár žejdlíků mnoha různých značek jsem už v životě vypil. Zážitek z dětenického byl ale neuvěřitelný! Je to bez jakékoli pochyby to nejlepší pivo, jaké jsem kdy okusil. Když se vaří "v malém" a poctivě, je to zkrátka znát. Možná, že kvůli dětenickému přestanu pít všechny ty průmyslové srágory a jen párkrát do roka se zajedu do Dětenic potěšit tekutou poezií:-))
Návštěvu doporučuji! [ODPOVĚDĚT]
J.R.Veliš - 21.3.2006 11:48:33
Smysluplné využití zámku a podzámčí! Konečně něco, co se vyrovná např. Landskrone u Villachu a zvyšuje atraktivitu oblasti pro běžné návštěvníky.
Re: Dětenice [ODPOVĚDĚT]
Honza - 25.7.2005 12:35:00
To se tomu pánovi taky nedivím,že byl rozhořčený,třeba na zahradu na Sychrově se jde taky zadarmo,ale tady nešlo o to že zaplazí 30.- ale o to,že ho nevpustí jen na zahradu,že si k tomu musí i zakoupit vstupné na hrad.
Re: Dětenice [ODPOVĚDĚT]
gogo - 23.6.2005 12:54:50
Obávám se, že tomu pánovi nevadilo zaplatit 30 Kč za vstup do parku, ale to, že ho tam nechtěli pustit (za zaplacené vstupné) bez toho, aby si koupil i vstupenku na zámek nebo do pivovaru (a tam jít nechtěl). Což pak dosahuje ceny Versailleských zahrad:-)
zklamání [ODPOVĚDĚT]
ladik - 14.6.2005 16:06:21
Na závěr svého pobytu v Českém ráji jsem podlehl i já všudypřítomné reklamě, která mne zvala na tento zámek, ale nadšený jsem určitě nebyl. Oceňuji manžele Ondráčkovy za jistě nemalé investice do všeho možného, ale v životě jsem nezažil, aby prohlídka zámku trvala místo slibovaných 50-ti celých 25 minut, pivovaru taktéž (slečně průvodkyni se chtělo na záchod a prakticky každou větu to připomínala...) a když mi středověký číšník řekl již potřetí "další žejdlík, sedláku", což bylo jediné co jsem od něj slyšel, zamáčkl jsem slzu, zalitoval peněz i času a odjel pryč...navštivte raději malé zámky typu Valdštejn nebo Humprecht, tam na Vás budou mít čas a udělají si ho rádi
Středověk? [ODPOVĚDĚT]
imperius - 9.6.2005 11:01:56
"Středověká" krčma je určitě zajímavý komerční projekt.Není to,co se jídla a prostředí týče,žádná autentická záležitost,na jídelním lístku najdete kukuřici,papriku i brambory,tedy plodiny,které středověk neznal a používat se začali až v novověku.To snad ale tolik nevadí.Dobrým nápadem je i provoz pivovaru.Jak by něco podobného slušelo bývalému pivovaru na Kosti,místo celkem trapného muzea strašidel.
Dětenice [ODPOVĚDĚT]
Sharon - 4.6.2005 20:57:43
Dnes jsme navštívili Zámek Dětenice, krčmu i pivovar. Nemělo to chybu, byl to nejkrásnější zážitek za poslední dobu, rádi se sem zase brzy vrátíme. Originální zařízení krčmy, personál, pivo - nádhera. A komu se nelíbí, že návštěva parku stojí 30 Kc nebo že se tu pořádají oslavy a hostiny, tak tam jezdit nemusí. Asi si neuvědomuje, že i rekonstrukce a provoz stojí nějaké peníze. Za takové prostředí a služby jich nelituji. Návštěvu Dětenic doporučuji všem.
Re: čestina [ODPOVĚDĚT]
Lada - 1.6.2005 20:46:12
Děkuji za upozornění. Úpravu jsem právě provedl.
čestina [ODPOVĚDĚT]
olikla - 1.6.2005 12:17:56
Dobrý den, pane Sluko, k Vašemu příspěvku o zámku Dětenice bych měla jednu připomínku: Cizí slovo portikus se skloňuje jako slova latinského původu, tedy: portikus - 2., 3. portiku, 6., 7. portikem. Nemějte mi to za zlé, ale považuji lidi, kteří se věnují kultuře, za vzdělance, kteří by měli znát také pravidla češtiny (což jistě také patří do kultury) a tudíž by neměli patřit mezi ty, kteří si zakládají známky do "albumu", nakupují v "centrumu" nebo chodí s dětmi do "muzeumu". Olikla
Re: Re: Není to malinko pí árko ? [ODPOVĚDĚT]
Roman - 6.4.2005 10:25:32
Ajaj. Zdravím webmastera. Pochopitelně mne ani na chvilku nenapadlo, že by jakékoliv píárko mohlo pocházet od něj. Samozřejmě mi je jasné, že to jsou čtenáři webu, kteří vytvářejí náplň diskuze. Jinak ale: moje poznámka byla natolik nicotná, že než aby startovala nějakou diskuzi, tak to jí snad radši smažte :)))))
Re: Není to malinko pí árko ? [ODPOVĚDĚT]
Lada - 6.4.2005 10:13:27
Jednotlivé příspěvky sem píšou sami uživatelé internetu a potažmo i samotní návštěvníci zámku. Je jen a jen na nich, co napíší a zda se jim zámek líbil či nikoli.
Není to malinko pí árko ? [ODPOVĚDĚT]
Roman Bém - 5.4.2005 16:06:57
Zámek Dětenice asi bude fajn. V létě se tam určitě zastavím. Ale ta spousta pozitivních a v podstatě monotonních příspěvků zažehla červenou kontrolku v mé podezřívavé hlavě: nevypadá přesně takhle pí ár kampaň ? Jak to doopravdy je ?
Nadpis [ODPOVĚDĚT]
Jarda - 9.11.2004 14:04:57
Na zámku jsem bohužel nebyl , ale krčma ta nemá chybu!
Nedejte se. [ODPOVĚDĚT]
Pankrac Tangent - 5.11.2004 15:09:38
Zamek je skvely. Nechapu rozhorcene reakce znalcu umeni, kteri tvrdi, ze pri navsteve zamku dostali kulturni sok. Jen at si to zkusi, co to je, zrenovovat zamek! Take nerozumim snaze nekterych uradu prezkoumavat jakesi pravni dokumenty ohledne zamku. Kazdy uspech je totiz u nas podezrely a urady by toho jiste hned vyzily k nastolovani svych poradku. Pritom je to tak prospesny podnik a v okoli jej maji radi. Detenice si vzit nedame!
Re: Zajímavá prohlídka [ODPOVĚDĚT]
Majkl Dzeksn - 28.9.2004 22:36:09
To by me tedy zajimalo, jakym ucelum by mel zamek soukromych majitelu slouzit... Jsem velmi prekvapen, jak dokazali zamek vratit do puvodniho stavu. Ze k tomu jeste vubec pousti verejnost dovnitr, je obdivuhodne. Nebyt jich, bylo by dnes po zamku veta. Diky za vsechno!
Zámek Dětenice [ODPOVĚDĚT]
Jarka - 14.9.2004 13:02:02
Navštíli jsme s manželem a naším pejskem o letošní dovolené zámek a byli jsme velmi nadšeni.Také v krčmě se nám moc líbilo a pochutnali jsme si na masíčku opečeném na ohni.Všem návštěvu můžeme vřele doporučit.Vše je možno absolvovat s pejskem menší rasy.
Pěkný park, ale.... [ODPOVĚDĚT]
ES - 6.9.2004 11:45:16
Dobrý den, včera jsem se chtěl se svoji ženou a ročním synem projít po zahradě zámku v Dětenicích (na prohlídku zámku lze s batoletem soícím v kočárku jen těžko pomýšlet). Byl jsem srozuměn s tím, že za návštěvu zahrady zaplatím 30 korun za osobu, tak jak je uvedeno na stránkách http://detenice.virt.cz/ ,propagujících zámek. Byl jsem velmi nemile překvapen, když mi paní v pokladně sdělila, že do zámeckého parku mohu jen ze vstupenkou na prohlídku zámku nebo pivovaru !!!! Uznejte, že posedět na lavičce v parku není levné ani za 2x30korun, nicméně v příjemném prostředí to ještě lze akceptovat, ale kupovat si kvůli tomu vstupenku na prohlídku zámku za 2x85 korun, když předem vím, že ji nevyužiji, to by asi udělal jen ne zcela rozumě uvažující člověk. Musím říct, že si už u nás v Čechách zvykáme na ledascos, ale takovouto snahu po komerci v kulturní památce jsem ještě neviděl !!! Takže jsme se místo po parku prošli se spícím miminem po silnici a poté jeli zpět domů - vydařené odpolene......
Re: krčma [ODPOVĚDĚT]
Jméno neuvedeno - 28.8.2004 22:17:13
Jsem velice potěšen, že Vám moje ,,ŽIVÉ,, pivo chutnalo. S pozdravem Aleš Žamlička ,sládek Zámeckého pivovaru Dětenice
Můžete mí smůlu [ODPOVĚDĚT]
Aleš - 24.8.2004 18:43:16
Můžete mít také jako my v Dětenicích smůlu a narazit v zámku na průvodkyni, která je hlasově indisponovaná nebo má hlasovou vadu a není jí vůbec rozumět. Doporučuji tedy raději si všechno přečíst předem na internetu. I v pivovaře jsme měli smůlu - tam zase průvodkyně drmolila, polykala slova, takže srozumitelnost výkladu byla rovněž téměř nulová. Původně jsem tuto negativní informaci sem nechtěl psát a napsal jsem ji mailem provozovatelům. Neodpověděli mi - tak si ji snad přečtou alespoň tady.
Nadpis [ODPOVĚDĚT]
petr - 11.8.2004 21:18:01
O Dětenicích jsem do letošního léta neslyšel ale jejich náhodná návštěva mě opravdu nadchla.Stylová ,středověká hospoda se svéráznou obsluhou i celý zámek,park a pivovar.Klobouk dolů před těmi kdo tuto velkolepou obnovu umožnili!
Prohlídka zámku, parku a posezení v dobové restaur [ODPOVĚDĚT]
Miloš - 28.7.2004 18:46:50
Dnes jsem navštívil zámek i restauraci a oboje ve mne nechalo hluboký zážitek. Prohlídka zámku byla super, zámek je nádherný a bohatě vyzdobený, obdivuji za jak krátkou dobu se jej podařilo zpřístupnit. Překrásný park a dobová restaurace mě opravdu nadchly. Rozhodně všem doporučuji.
krčma [ODPOVĚDĚT]
Bára - 1.7.2004 13:27:28
Rozhodně doporučuji po prohlídce zámku návštěvu středověké krčmy s dobově oblečenou a mluvící obsluhou. Úžasný interiér, jídlo na roštu a skvělé "živé" pivo!
prohlídka [ODPOVĚDĚT]
J.Folwarczna - 17.9.2002 10:13:16
V srpnu jsme s rodinou náhodně navštívili Váš zámek, za tak krátkou dobu se Vám opravdu povedlo ho opravit a líbilo se nám tam i zahrada. Hlavně nás potěšilo, že se prohlídky mohl účastnit i náš pes. Přejeme hodně úspěchů při dalším znovuzrozením dalších přilehlých památek. ( Snad i pivovar).
Zajímavá prohlídka [ODPOVĚDĚT]
Lucie - 16.9.2002 12:36:38
Dovolenou jsem si zpestřila právě návštěvou tohoto zámku. Jeho rekonstrukce je opravdu nádherná, jedinou chybou je, že slouží spíše komerčním účelům. Ale zajisté je velice zajímavé oslavit třeba promoce, či jinou oslavu na zámku. Návštěvu mohu jedině doporučit (cena vstupného je skoro stejně vysoká jako na Hlubokou, ale rozhodně stojí to za to!!)

Přidat komentář


***


Český ráj : Název Český ráj vznil přibližně kolem roku 1870 v Lázních Sedmihorkách nedaleko Turnova. Mezi tehdejší lázeňské hosty patřívali přední představitelé českého kulturního a společenského života.  Tito vlastenci, prodchnuti doznívajícím národním obrozením a romantismem té doby, vyjádřili svůj obdiv okolí Sedmihorek a nazvali je Českým rájem. Tento romantický název se stal tak oblíbeným a vžil se natolik, že se stal turistickým pojmem pro celou rozsáhlou oblast severovýchodních Čech



RajNet - vydává redakce.        -